En Weekend i Stockholm

Mina sista semesterdagar(sista helgen) spenderades 10 mil härifrån i den stora staden Stockholm. Hela helgen bodde vi fyra tjejer i en fin liten tvåa. Annas syster Lisa var så snäll och lånade ut den till oss. Så hela helgen har jag befunnit mig på södermalm, rätt nära där jag en gång växt upp.

Fredagen innehöll bilresa och bilköer som bonus på det, men väl framme så köpte vi hem pizza direkt, riktigt god! Sen var det bara hoppa in i duschen byta trash kläderna till snygga partykläder,  på med ögonskuggan och såklart hälla i sig lite "vuxensaft". Det tog oss rätt så lång tid att göra oss i ordning. Men strax efter elva kom vi ut, vi hamnade på en krog runt hörnet som bar namnet Metro. Det var sisådär tycker jag, inte så himlans mycket folk och musiken bara dånade ut ur högtalarna så man knappt hörde va man själv tänkte. Men senare staplade vi oss ändå hem för att lägga oss, vi hade mycket att vänta oss dan efter.

Runt åtta vaknade jag första gången, hade världens blykeps och allt bara snurrade. Som tur var lyckades jag somna om och några timmar senare vaknade jag igen utan samma börda, dock fortfarande en huvudvärk som hette duga. Men efter frukosten blev det bättre, då var det en tur på stan som gällde. Det enda som fick följa med mig hem var ett par vita byxor. Och en hel del mat, vi skulle nämligen laga tacos innan kvällens bravader.På kvällen stod nämligen Ung08 på schemat och just på lördagen skulle det vara The Voice och den stora gästen Flo Rida, det kunde vi ju inte missa. Så vi begav oss in mot stan och stod där och svettades bland folkmassorna, såklart var ju Flo rida sist ut, så vi satte ioss och väntade en bit bort. Men när han väl kom jävlar vad det blev skillnad, hela luften ändrades alla började skrika och ja det blev bara en helt atmosfär. Han var hel grym och det kändes som alla dyrkade honom, haha det var väldigt roligt och underhållande. På vägen hem så var gatorna avspärrade, konstigt tyckte vi tills vi kom på att det var midnatsloppet, vi kom precis till stängslet när ledaren och tidsbilen kom, så vi blev kvar där ett bra tag. Såg några som höll på att svimma med, och andra som var där för skojskull som kom utklädda. Men de jag inte visste den kvällen var att det var två stycken som dog,helt hemskt!! Men sen promenerade vi vidare och det kändes verkligen som att man var utomlands. En trevlig kväll.

Runt halv tolv och vi sitter på Djurgårdsfärjan som planerat, skillade tjejer såklart. Det var Grönan som skulle besökas denna dag. Vi köpte ett 5-kampshäfte där det ingick mat och två valfria attraktioner. jag kände att jag inte behövde åkband eftersom jag var där för två veckor sen med älsklingen. Men det var riktigt roligt faktiskt, tävla lite och bara umgås, det räckte för mig. Spelade även på chokladhjulet några gånger.. Och sista gången så vann jag och Anna en stor Toblerone, men nyttig som anna är så ville hon inte ha den så jag fock med mig den hem, men anna om du vill ha så är det bara att komma över ;) Fia fick med sig en mega fotboll hem som hon vann. Så vid en halv fem snåret var man hemma och den roliga helgen var över. Men jag fick i alla fall komma hem till min efterlängtade pojkvän.

Och idag var första dagen på jobbet efter semstern, rätt lugn dag eftersom jag bara jobbar halvtid denna vecka, men jag har ändå saknat mina barn lite. Så det var rätt skönt att komma tillbaka, får se om jag känner likadant i slutet på veckan. Och i helgen som kommer är det kräftskiva och övrnattning som gäller med en massa härliga människor.

PUSS/I


Sverige runt, nästan i alla fall.

Nu börjar min semester att närma sig sitt slut och det är snart dags att komma tillbaka till verkligeheten. Men jag måste ändå erkänna att jag faktiskt har saknat mitt jobb, trots att det är lite påfrestande ibland så älskar jag dem som jag jobbar med, jag har helt enkelt saknat mina busiga barn. Men men nog om jobbet.

Under min semester har jag faktiskt insett att jag faktiskt har hunnit med en del, det är nu när jag för första gången sitter hemma en hel dag som jag inser hur mina semester veckor har varit fullproppade med massa härligheter.

Jag har ju reda berättat om Åsa och Riga.
Strax efter Åsa resan var det dags för den nästan årliga resan upp till Karlstad för att hälsa på lite släkt. Eller släkt och släkt det blev "bara" mormor och morfar, de andra var tyvärr inte hemma. Men den resan var trevlig trots att jag inte hade älsklingen med mig så hade jag väldigt trevligt med min familj. Under de tre dagarna hann vi med både frisbeegolf, bad, shoppingrunda(mega rea) ännu mer bad och såklart en hel del bollspelande med.

Direkt när man var hemkommen ifrån den stora staden Karlstad var det bara packa upp och packa om som gällde, nu var det Dalarna som gällde. Men först en lite lagfest på det. Mitt i regnet satt vi och kalasade i oss en massa god mat och en hel del alkohol. Efter att alla magar blivit mättatde var det dags för lekar. Som tur var så hade vi ju såklart ett stårt rödvitt tält, såg nästan ut som ett cirkus tält. Där även lekarna kunde äga rum. Sen framåt småtimmarna blev det taxi in till stan för att äga dansgolvet lite. en väldigt lyckad lagfest må jag säga. Men nu är det slut på det roliga festerna för nu börjar träningarna igen, Ifka -heja!

På söndags morgonen bar det av till Dalarna och ett litet ställe som heter Gräsberg. Gräsberg är ett barndomsminne för mig, det är nämligen en nära vän till oss som äger stället, så man får låna det i princip när man vill. Där har jag tillbringat många år under min uppväxt, riktigt härliga minnen därifrån. Men i år blev det sista året man kunde besäka stället, för han ska nämligen sälja det. Lite sorgligt tycker jag nog allt, men jag fick mig en sista visit då även älsklingen följde med mig upp. Vi tillbringade sön-tos i gräsberg, man kan inte vara där så mycket längre eftersom att man lever som man gjorde förr i tiden, utan dusch och rinnande vatten, lite mysigt ändå. Så vi passade på att göra allt vi burkade göra en sista gång. Det blev blåbärsplockning, en promenad till utskiktstorenet, gå militärbanan,åka in till ludvika, klättra upp i en väldigt hög gran, besökte även våra kompisar som precis köpt ett ställe i närheten. Ja den resa var speciell men också den väldigt trevlig.

Även nu när jag kom hem blev det packa upp och  packa om för en tripp till Linköping till Emelie och Mikaela. Jag, fia och anna satte oss i bilen så fort anna kommit in med tåget. Direkt när vi kom upp var det mat och alkohol som gällde sedan vidare ut för att upptäcka stan, i alla fall för min och annas del mest. Det blev en riktigt lyckad fredagskväll, med enormt mycket dansande på Platens tror jag det hette. Lördagen blev som man förtjänade, eller inte för min del, de var mest fia som låg som sjukling under täcket hela dagen. Eller alla tjejerna låg och sov medans jag själv roade mig till en prinsessas dagbok 2. Sen bar det av hemåt, jag blev tvungen att köra, inte för att Fia var för onykter, nej den lilla klantmajan hade tagit sönder ena linsen, men de gjorde inte mig något. Tur bara att de var någon mer som kunde köra. Blev ett litet stopp på Mc donalds på vägen hem med.

Kl 09:30 befann jag mig i en bil påväg mot Stockholm med familjen Göransson. Nu var det Grönan som stod på schemat. Det var menat att hela tjocka släkten skulle med på resan, men så blev inte fallet. Men lika trevligt var det tycker jag! Det blev en hel dag ¨på grönan. Vi hade riktigt tur med vädret också. Jag kände mig helt mörbultat när jag satt i bilen på vägen hem.

Jag har hunnit med mycket under dessa veckor, och i helgen blir det till att fira älsklingen som fyller 20 på tisdag! Men släkten kommer på söndag.

Alla helger ser ganska fullspäckade ut faktiskt, en helg i sthlm med tjejerna väntar med och kanske en kräftskiva med massa härliga människor. Detta återstår att se lite. Nu tar jag faktiskt dagarna som dem kommer.

PUSS/I

RSS 2.0